Bedrijfsinfo

Beton De Bonte

Een familiebedrijf met een jarenlange ervaring in de productie van prefab betonproducten. De firma produceert op internationaal niveau betonproducten van de hoogste kwaliteit voor de spoorweg-, riolerings- en wegenisinfrastructuur. Het bedrijf beschikt hiervoor over de nodige productiefaciliteiten in België, Frankrijk en Turkije.

Gebaseerd op de jarenlange ervaring in de productie van spoorwegdwarsliggers ontwikkelde De Bonte eigen geoptimaliseerde mallen en een full concept dwarsliggerinstallatie welke internationaal verkocht worden. Hierbij staat men in voor zowel het ontwerp van de voorgespannen dwarsliggers als de installatie en optimalisatie van de productie-eenheid.

Constructief overleg, in combinatie met technisch expertise en de nodige ervaring vormen voor het bedrijf de basis om aan al de klantspecifieke eisen te voldoen.

Kwaliteit

 ISO 9001 De Bonte In 1997 behaalde De Bonte het ISO 9001 kwaliteitscertificaat, dat in 2000 werd uitgebreid met een IZC-systeem (industriële zelfcontrole). Daarnaast werd voor tal van andere producten het BENOR-keurmerk behaald. De elementen voldoen bovendien ook aan het Bouwstoffenbesluit dat van kracht is in Nederland.

 

Specifiek voor de productie van dwarsliggers beschikken men over een homologatie voor België, Frankrijk en Nederland. Al de dwarsliggers voldoen aan de Europese standaard EN 13230.

Sinds eind 2010 voegden men ook betonnen veiligheidsstootbanden volgens PTV 124 aan het gamma toe. Het systeem omvat stootbanden voor zowel tijdelijke als permanente toepassing. Als eerste Belgische fabrikant behaalde men in april 2011 hiervoor tevens een BENOR-vergunning en een CE-markering.

Duurzaam ondernemen

Als innovatief en groeiend bedrijf draagt De Bonte maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Op een continue en systematische wijze worden economische, milieu- en sociale overwegingen opgenomen in de gehele bedrijfsvoering en dit in samenspraak met alle belanghebbenden.

 GRIGRI 2 Om het proces van duurzaam ondernemen op een systematische wijze aan te pakken werden de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering onderverdeeld in 6 kernblokken ( personeel, grondstoffen, middelen, technieken, producten en logistiek) welke de basis vormen van het duurzaamheidsbeleid. Op basis hiervan worden jaarlijks de doelstellingen omtrent duurzaam ondernemen uitgezet. Het eerste duurzaamheidsverslag werd opgesteld in 2010 volgens de GRI standaard (Global Reporting Initiative).
Supply chain award 2010 De productiesite te Laakdal heeft een bijzondere ligging waardoor we zowel via de binnenvaart als via het treinspoor producten kunnen aan- en afvoeren. Deze logistieke inspanningen werden in 2010 beloond met de nominatie voor de Supply Chain Award 2010.
 jobkanaalprijs 2012De Bonte Voka Ambassadeur 2014 Wat het personeelsbestand betreft werden de voorbije jaren extra inspanningen geleverd met betrekking tot een gestructureerd en divers personeelsbeleid. Dit werd beloond met de ‘Jobkanaalprijs voor Diversiteit 2012’ en ‘VOKA ambassadeur 2014’.